nuffnang ads

vortex

Sunday, 8 June 2014

Semangat aku hampir hilang

Pernah sampai satu tahap, aku bangun pagi… merenung dinding..merenung siling..(bukan saja-saja nk tenung) tapi aku perlukan semangat untuk bekerja. Aku bukan mahu merungut tentang kerja.. Tak penat pun.. Cuma dari segi mental nya, aku terseksa.. Setiap hari ada saja perkara ketidakpuasan hati berlaku. Mungkin tak perlu untk salahkan mereka.. Kerana kegagalan atau ketidaksempurnaan kerja aku di mata mereka, buat mereka jadi begini,,,dan aku sebagai pekerja a.k.a kuli untuk company aku.. aku memang dibayar untuk diMarah… hahahahahha
Ok aku cuba untuk bersemangat… demi tanggungan dan keluarga..
Selagi mereka tak lekang dari belakang ku untuk menyokong ku.. selagi itu aku akan terus bertahan.. Yeah BekerjaLAH!!!

Tuesday, 3 June 2014

Padah Bila Emosi Tak Stabil..!!

Confirm semua pernah rasa macam ni kan....rasa tak sedap hati dengan tiba2....tak kira masa, tak kira tempat, & tak kira siapa.....itu la yg aku rasakan sekarang ni....& selalu merasa tak sedap hati.....aku pun tak pasti kenapa?.. kadang2 ia membuatkan aku sentiasa berfikiran negatif.... menganggap sesuatu perkara yg tak pasti...membuat pelbagai andaian....ia cukup membeban kan perasaan dan fikiran aku...

Kadang2 aku cuba abaikan setiap kali benda mcm ni berlaku.... tp amat susah... Semua orang tahu "perempuan dan emosi atau dalam bahasa saintifiknyer instict" tak boleh dipisahkan...bagai aur dengan tebing.drpd instict ni la yg membuatkan aku kerap 'rasa tak sedap hati'...

Puas juga aku pujuk hati untuk
abaikan je perasaan x sedap hati tu....tapi.....susahhh...mmg susah nak digambarkan...puas untuk mengelak...puas untuk abaikan....tp bukan senang.....

Lebih2 lg bila perasaan itu melibatkan org sekeliling/org terdekat.....i hate that....really..aku cukup2 tak suka bila ia melibatkan mereka2 yg cukup aku kenal....it make me feel so sad... cewahhhh......gitu..:-P.

Belum masuk bab mood lagi.....Memang haru jadinye..ini boleh buat mood aku rasa sgt2 down giler...walaupun set dalam otak to make everyday is happy day....kadang2 benda mcm ni la yg membuatkan hari2 tak seindah yang diharapkan....

senyuman dibibir terukir....tapi dihati terguris.....

P/s: Lu pikir la sendiri...:'(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...